Erika Lindholm och Erik Slättberg

Releasekonserter 

Söndag 10 mars. Konserthuset 16:00. Entré 180/80 SEK 

Erika Lindholm frilansar och verkar som jazzsaxofonist. Med influenser från jazzen, poppen och musik från Brasilien skapar hon sina egna melodier. Musiken uttrycker sig i många olika färger och flätas samman genom en stark dynamik. Erikas kompositioner har en förmåga att tvärdyka in i nya harmonier och melodier. Det skrivna materialet tillsammans med improvisation är grunden till magin som uppstår i händerna på Jonas Nilsson på kontrabas, Linus Lundquist på trummor samt Mikael Wåhlin på piano.

Om skivan: Skivan inleds med ett fritt intro där musikerna plockar upp sina instrument och gör sig redo. Mitt i allt detta börjar Erika spela melodin till första låten: Salome. Sedan följer fyra kompositioner där Erika varvar med att spela tvärflöjt på en av låtarna. Skivan når tillslut sin dynamiska höjdpunkt och avslutas sedan med en tung och svängig Vårvisa. Erikas förtrollande sound och sparsmakade men väl utvalda melodier gifter sig utmärkt med basisten Jonas fantastiska solospel och förmågan att använda stråken, även så med trummisen Linus lekfulla och kreativa inställning till musiken samt med Mikaels stadiga, briljanta idéer och komp som får det hela att smälta samman till ett.

Erik Slättberg är en pianist som rör sig i gränsområdena mellan jazz, pop och klassisk musik. Med pianot som sitt instrument skapar han musik som är innerlig, personlig och full med värme. Musiken tar avstamp improvisationens anda, och det musikaliska uttrycket i sig är överordnat normer och stilar. Ibland blir det mycket, ibland blir det lite. Stundom storslaget, stundom sparsmakat och meditativt. Erik släppte sin första solopianoskiva i mars 2017, och i slutet av 2018 kommer uppföljaren "Growth".

Om skivan: Skivan inleds mjukt och varmt med låtarna Tybblelund och Hav, för att sedan fortsätta med ett allt mer klangligt och innerligt utforskande genom Hollow och Clearing. Därefter höjs intensiteten allt mer. Titelspåret Growth börjar i en enkel, vilsam melodi - för att sedan utvecklas till skivans dynamiska höjdpunkt, genom att den stegrande energin övergår i ett allt mer öronbedövande och likväl hypnotiserande parti, fullt av kraft. Dom många växlingarna i uttryck går som en linje genom hela skivan, och hålls ihop av den centrala känslan för melodiken och tonspråket.