Norrbotten Big Band med Bobo Stenson
Musikhögskolan, 27 oktober kl 14.30 Obs!!. Entre 200 (150) 110 SEK  

Hurra för vår jubilar - Bobo Stenson!

Varje år hyllar Norbotten Big Band en musiker för lång och trogen tjänst. I år är det ingen mindre än legendariske pianisten Bobo Stenson - som hunnit fylla 75 år.

Bobo Stenson är en legendar känd för sitt öppna sinne och för sin tidlösa musik. Han är produktiv som få, senaste skivan heter Contra la Indecisión - en platta som fick recensenterna att jubla - och som i april tilldelades Orkesterjournalisten pris Gyllene skivan.

Bobo har fyllt 75 år och det firar Norrbotten Big Band tillsammans med sin konstnärlige ledare Joakim Milder! Vad passar väl bättre än att ge jubilaren ett antal skräddarsydda, rykande färska jazzkompositioner av kompositörer som Ulf Adåker, basisten Lars Danielsson, Rita Marcotulli, Anna Gréta Sigurðardóttir, Tomas Strønen och pianisten Britta Virves - med Bobo själv som solist? Även Joakim Milder har komponerat ett av födelsedagsbidragen.

I den här konserten får Bobo en välkommen utmaning att framföra ny musik och något som han hett längtat efter - en sammanhängande turné!
Bobo Stenson grundade för ungefär 30 år sedan sin berömda trio, lika hett eftertraktad idag som vid startskottet. Trion gör fortfarande mellan 20 till 30 livespelningar per år i länder som Japan, Belgien och Tyskland. Men längtan efter att turnera "så som man gjorde förr" lever kvar hos Bobo och därför ger vi honom chansen att få drömmen uppfylld på en rad platser runt om i Sverige.

Line up:
Piano:
Bobo Stenson
Orkesterledare: Joakim Milder
Saxofoner: Håkan Broström Janne Thelin Mats Garberg Robert Nordmark Per Moberg
Tromboner: Karin Hammar Michal Thomaszczyk Grzegorz Nagorski Björn Hängsel
Trumpeter: Bo Strandberg Magnus Ekholm Dan Johansson Jacek Onuszkiewicz
Bas: Petter Olofsson Trummor: Sebastian Ågren
Ljudtekniker: Mats Lundstedt

Turnén är en del av Musik i Norr.

Läs mer om Bobo Stenson.

Foto: Anders Alm och RR + Rmi Angeli