Öppen Scen med jam! 

Musiker med olika musikaliska stilar ges utrymme för sina unika uttryck och bjuder in publiken i den musikaliska kreativitetens centrum.
Kvällarna (onsdagar) leds av Madelene Joelsson och Christina Dana och ett husband med studenter från Musikhögskolan finns på plats för att starta alla jam.
Akter på scen 18:00 - 20:00 och sedan Öppet Jam till kl. 21:00. 

Vill du komma som akt? Det är helt öppet för olika konstnärliga uttryck och genrer: Singer/songwriter, Spoken Word, jazz, rap, folkmusik, rock, konstmusik, DJ, instrumentalt, a cappella, indie, metal, funk, soul, pop, poesi, punk, världsmusik och allt däremellan.
Det är tillgängligt för vem som helst - från högstadiet upp till pensionärsålder. Olika nationaliteter, sysselsättningar, vana rävar och ettriga debutanter möts på samma scen.
Se detta som en toppmöjlighet att dela med dig av din konst och testa något nytt inne i stan!
Vi som leder kvällen kommer att finnas till hands och samtala om den konstnärliga processen samt bjuda in till ett tryggt rum där prestation inte ska förstöra för det konstnärliga som sker. 

Superbra grej för nyinflyttade - lär känna folk från olika delar av Örebro!
Studentpris på öl = Bra häng!  
Jam! Egen musik! Nya bekantskaper! En höst av musik i denna coronadystopi!
Låt oss visa Örebro att vi kämpar för kulturen!  

Till dig som vill uppträda! Vill du anmäla dig och/eller ha mer info kring att uppträda, kontakta: madelene.joelsson@gmail.com eller christina.dana@gmail.com
Till dig som vill komma och vara publik gäller begränsat antal platser under rådande omständigheter! Entré 75 SEK, förköp via Tickster. 

4/11 Emelie Fransson, Stonehexpression, Gregory Porter Projekt och Örebro Stämband

INSTÄLLD!

Emelie Fransson upptäckte musiken genom sin farfar som sjöng, spelade munspel och dragspel - vilket präglade en stor del av hennes uppväxt. Som sextonåring började hon spela gitarr och strax därefter även att skriva egna låtar.

Vad får man om man blandar muskler, hetta, och ljuva folkliga toner? En galen saxofonist från Göteborg och en stenhård explosion i musikens breda spektra?
Stonehexplosion bjuder på en resa från de mörkaste till de ljusa dalar och vidare på en flygtur högt upp bland molnen.
En energirik, nästintill brinnande kväll - med originalkompositioner från några av världens håll och kanter - utlovas, den vill ni inte missa!

Gregory Porter Projekt är ensemblen som tolkar Porters musik, där soul och jazz förenas genom samhällsaktuell lyrik.
Medverkande: David Persson, Emilia Myllymäki, Emanuel Laago, Timothée Ravelojaona, Felicia Ahlqvist Askemark och Aron Holmestrand.

"Jag saknar att sjunga ihop med andra!" utbrister den ena vännen till den andra. "Ska vi inte starta en vokalgrupp då?" svarar den andra. Sex månader senare består Örebros stämmigaste band av sju stycken sångare. Setlistan består av en blandning av egna arr samt repertoar av bl.a. förebilderna The Real Group och Kraja.
Välljud och god stämning utlovas när Örebro Stämband gör världspremiär på Make Music Corner!
Medverkande: Linn Westling, Lisen Thersthol,
Alva Lindström, William Berrio García, Victor Berrio García, Thomas Jansson och Jonatan Göransson. 

28/11 Jasse, Alva Lindström & Tommy Tapper gitarrtrio

Makeriet 18:00 (Biljetter via Tickster)

Jasse har sedan fyra år tillbaka arbetat professionellt med musik genom en rad olika uppträdanden på etablerade plattformar med stora artister.
Det egna musikskapandet och senaste samarbetet med DoggeDoggelito har resulterat i att hennes video "Rör oss i takt " växer i siffror upp mot 100.000 visningar. Hon har tidigare uppträtt på bland annat Satin, Vox-festivalen, Talang Örebro, Sveriges Radio, Vivallafestivalen m.fl.Förutom sin egen musik brinner Jasse för att bygga broar och ge andra personer verktyget musik att kunna arbeta med.

Alva Lindström är uppvuxen i Umeå och studerar på Musikhögskolan i Örebro.
I det egenkomponerade projektet "Halv" tonsätter hon texter om hemlängtan, kärlek och om att inte riktigt känna sig hel. En resa från Norrland till söder, från ungdom till ung vuxen.
Med musikalisk inspiration från akter som No. 4 och Markus Krunegård, bjuds vi på både intensitet och intimitet.
I bandet finns Alvas vänner; musiker från studier på musik- och folkhögskola.

Tommy Tapper gitarrtrio spelar jazz med egna tolkningar på låtar från standardrepertoaren, kombinerat med egen musik som rör sig från ett traditionellt till modernt sound.

14/10 Raees, Nafisa, Enzo, Rezzie, Jasse, Linus & Fel i Sak

Makeriet 18:00

Biljetter

Raees är Örebroartisten som både rappar och sjunger. 2017 debuterade han under namnet "Raffe M" och i hans nya stil blandas svenska och franska till musik med influenser från Algeriet.

Jasse har sedan fyra år tillbaka arbetat professionellt med musik genom en rad olika uppträdanden på etablerade plattformar med stora artister.
Det egna musikskapandet och senaste samarbetet med DoggeDoggelito har resulterat i att hennes video "Rör oss i takt " växer i siffror upp mot 100.000 visningar. Hon har tidigare uppträtt på bland annat Satin, Vox-festivalen, Talang Örebro, Sveriges Radio, Vivallafestivalen m.fl.Förutom sin egen musik brinner Jasse för att bygga broar och ge andra personer verktyget musik att kunna arbeta med. 

Rezzie är en rappare och producent som länge haft ett stort musikintresse. Han har producerat både sin eget material samt andra artister. Inom kort kommer han ut med ett helt nytt projekt - håll utkik!

Enzo älskar att uttrycka sig genom musiken som, så länge han kan minnas, alltid funnits i hans liv. I maj 2020 släppte han singeln "Diamant" på Spotify.

Nafisa är en ung, kvinnlig artist från Örebro som släppte sitt debutalbum "Terapi" (för att uppmärksamma psykisk ohälsa) 2019. Under 2020 har hon släppt flera olika singlar och blandar olika genrer för att hitta sitt egna sound.

Fel I Sak är en månad gammal grupp bestående av studenter från olika årskullar vid Musikhögskolan i Örebro. Gruppen bildades efter diskussioner samt utbildningsprojekt och tillsammans ger de en modern tappning av "The American Songbook". 

23/9 Erik Slättberg, Moaz Bahtiti, East & West, Sonny & Vargen

Makeriet 18:00

Erik Slättberg är en mångsidig artist som rör sig mellan flera olika stilar, sammanbundna av jazzens improvisatoriska nerv. Han har släppt två solopianoalbum, ett flertal singlar och drivs att fortsätta utforska och utvidga sitt uttryck bakom pianot. Hans musik är stundom sparsmakad och intim, och stundom komplex och fylld med energi.

Inspirerad av Mellanöstern spelar Moaz Bahtiti arabisk luta - Oud. Magiska toner i eget arrangemang och komposition, framförda med stor inlevelse och kreativitet.

East & West är Örebrobandet som genom sin musik från olika kulturer har som mål att bygga en kulturell integrationsbro i Sverige.

Sonny och Vargens musik rör sig i gränslandet mellan pop- och improvisationsmusik.Med sin unika och varierande sättning blandas akustiskt och elektroniskt i en värld av färgstarka popslingor och mörka ljudlandskap.Lyssnaren färdas mellan tydliga beats och utsvävande delar på ett organiskt men oväntat vis. Ljudbilden knyts samman av den unika sättningen som består av marimba, två sångare och drumpad, vilket ger dem sitt karaktäristiska sound.