Make Music Corner

MAKE MUSIC CORNER  

ÖPPEN SCEN PÅ MAKERIET I HÖST


Onsdagar 18:00-21:00
(23/9, 14/10, 28/10 ,4/11, 18/11, 25/11, 9/12)

Se hit! I höst anordnar Örebro Jazzklubb öppen scen och jam på Makeriet! Musiker med olika musikaliska stilar ges utrymme för sina unika uttryck och bjuder in publiken i den musikaliska kreativitetens centrum. Kl. 18:00 - ca 20:00 är det akter och sen Öppet Jam till ca kl. 21:00. Alla datum är onsdagar. Det kommer att finnas husband med studenter från ÖMH på plats för att starta alla jammen och kvällarna leds av Madelene Joelsson och Christina Dana.

Vill du komma som akt? Klart du vill! Det är helt öppet för olika genrer och konstnärliga uttryck! Singer-songwriter, spoken word, jazz, rap, folkmusik, rock, konstmusik, DJ, instrumentalt, acapella, indie, metal, AI, funk, soul, pop, poesi, punk, världsmusik och allt däremellan. Det är tillgängligt för vem som helst! Vi kommer att ha akter från högstadiet upp till pensionär. Olika nationaliteter, sysselsättningar, vana rävar och ettriga debutanter möts på samma scen. Oerhörd bredd på alla sätt! Se detta som en toppenmöjlighet att dela med dig av din konst och testa något nytt inne i stan! Vi som leder kvällen kommer att finnas till hand hela kvällen och intervjua er kring den konstnärliga processen och bjuda in till ett tryggt rum där prestation inte ska förstöra för det konstnärliga som sker. Åh det kommer bli så bra!

Det är fri entré men kommer finnas ett swishnummer och ett rekommenderat minimum belopp på 50kr som går direkt till er musiker. (Jazzklubben och Makeriet tar alltså inget av gaget.) Studentpris på öl = Bra häng! På en onsdag! Superbra grej för nyinflyttade! Lär känna folk från olika delar av Örebro.

Låt oss visa Örebro att vi kämpar för kulturen! Jam! Egen musik! Nya bekantskaper! En höst av musik i denna corona-dystopi!
 
Till dig som vill uppträda! Vill du anmäla dig och/eller ha mer info kring att uppträda, kontakta:madelene.joelsson@gmail.com eller christina.dana@gmail.com
Till dig som vill komma och vara publik: Begränsat antal platser under rådande omständigheter - först till kvarn gäller! Fri entré. Insläpp kl. 18:00!

23/9 Erik Slättberg, Moaz Bahtiti, East & West, Sonny & Vargen

Makeriet 18:00

Erik Slättberg är en mångsidig artist som rör sig mellan flera olika stilar, sammanbundna av jazzens improvisatoriska nerv. Han har släppt två solopianoalbum, ett flertal singlar och drivs att fortsätta utforska och utvidga sitt uttryck bakom pianot. Hans musik är stundom sparsmakad och intim, och stundom komplex och fylld med energi.

Inspirerad av Mellanöstern spelar Moaz Bahtiti arabisk luta - Oud. Magiska toner i eget arrangemang och komposition, framförda med stor inlevelse och kreativitet.

East & West är Örebrobandet som genom sin musik från olika kulturer har som mål att bygga en kulturell integrationsbro i Sverige.

Sonny och Vargens musik rör sig i gränslandet mellan pop- och improvisationsmusik.Med sin unika och varierande sättning blandas akustiskt och elektroniskt i en värld av färgstarka popslingor och mörka ljudlandskap.Lyssnaren färdas mellan tydliga beats och utsvävande delar på ett organiskt men oväntat vis. Ljudbilden knyts samman av den unika sättningen som består av marimba, två sångare och drumpad, vilket ger dem sitt karaktäristiska sound.