Om oss

Om oss 

och jazzklubbens verksamhet 

Örebro Jazz & Blues klubb arrangerar främst professionell livemusik av hög konstnärlig kvalitet. Vi vill att våra arrangemang ska ge människor unika upplevelser och "nya" infallsvinklar på hur musik kan framföras och låta. Vi är mycket nyfikna på vad som händer i det samtida musiklivet, på olika uttryck som ligger i tiden och strävar efter att vårt program ska återspegla det. Genom våra arrangemang stärker vi oberoende artisters möjlighet att framträda och vi tror på det fria musiklivets styrka. Vi är mycket öppna för samverkan med olika parter som leder till att vi kan arrangera, i större utsträckning och utvecklas, i enighet med vår idé.

Örebro Jazz & Blues Club blev 2018 utsedd till Årets Jazzklubb av Riksförbundet Svensk Jazz med motiveringen: 
"Klubben har på ett förebildligt sätt vänt en nedåtgående trend till framgång genom modig förnyelse och en tydlig breddning av verksamheten. På klubbens kommunikativa hemsida kan man bland annat läsa om den kontinuerliga satsningen på jazz för barn och unga, och klubben ger bra information även via Facebook och Instagram med 600 följare. Det digra programutbudet med 44 konserter toppas med medverkan på festivalveckan Live at Heart. Örebro Jazz & Blues Club är en välförtjänt pristagare till "Årets Jazzklubb 2018".

Styrelse

Ulrika Edsmalm (ordf.), Anders Dahl, Thomas Huss, Emilia Wadensten, Hans Gustavsson, Tomas Dahlberg.
Suppleanter:  Inga Hedberg, Fredrik Bertilsson och Lena Dahlström

Adjungerade för Musikhögskolan: Madelene Joelsson, Lovisa Parszyk, Christopher Dolck och Peter Knudsen.

Adress: c/o Edsmalm, Fanjunkarevägen 4, 703 65 Örebro

Bokning av arrangemang

För bokningar på konserthuset, The Pennybridge Arms, barnjazz m m Ulrika Edsmalm/ ulrika.edsmalm@orebro.se och Hans Gustavsson/ hansruth26@gmail.com. 

För bokningar på Stadsträdgården Thomas Huss/ thomas.huss@orebro.se

Stadgar